UA-16622694

Kérem válasszon a lehetőségek közül! 

Hővisszanyerő Szellőzés

Centralizált megoldások

Wanas hővisszanyerős szellőzőgépek
A WANAS a modern hővisszanyerős légkezelő egységek – amelyeket rekuperátoroknak is hívnak – lengyel gyártója.

Sokéves munka a szellőztető és fűtési iparban, a tapasztalatok és a teremtés iránti szenvedély eredményeként energiatakarékos és tartós, megbízható rekuperátorokat sikerül megalkotni.

A végfelhasználók igényeire alapozott termékfejlesztés magas szintű kényelmet és takarékosságot biztosító termékpalettát hozott létre, főként a lakossági szektor részére.
A folyamatos fejlesztés egyre több és jobb megoldással gazdagítja a termékkört.

A kiváló minőségű Wanas szellőzőgépek megfelelnek a legigényesebb ügyfelek elvárásainak is.
Egészség és kényelem
Az új építésű vagy felújított, jól szigetelt, szinte tökéletesen záródó épületek természetes szellőzése minimálissá vált. A természetes szellőzés hiánya azt eredményezi, hogy a levegő nagyon gyorsan elhasználódik a szobákban, illetve a páratartalom és az elhasznált levegő (CO2, vegyszerek stb) kellemetlenül feldúsul.

Az új építésű vagy felújított házak szerkezeti hővesztesége (falak, ablakok) egyre kisebb, ezért a légcserélésből adódó veszteség fajlagosan egyre több, akár 40% felett is lehet.

A megoldás a szabályzott szellőztetés hővisszanyeréssel, azaz hővisszanyerő szellőztető rendszer beépítése. Ez a megoldás ugyanis biztosítja az alábbi előnyöket:

-mindig egészséges, friss levegő, por és pollenek nélkül
-a párát és az elhasznált levegőt (CO2, szagok) elvezeti
-csökkenti a felhalmozódó káros anyagok koncentrációját
(bútorok, festékek, műanyagok, vegyszerek hígítók kipárolgása, radon)
-a házban keletkezett hőenergiát visszanyeri (hővisszanyerés)
-az épület hőveszteségét csökkenti, ezáltal kisebb teljesítményű fűtést és hűtést kell beépíteni
-nem szükséges ablakot nyitni (nagy előny pl. zajos, poros, szennyezett környezetben)
-megakadályozza a penészesedés kialakulását
-folyamatosan, szabályozottan működik, igény és szükség szerint

Mobirise

Újdonság: ügyfeleink igényeinek kielégítésére bevezettük a G4 szénszűrő kazettákat is


A WANAS rekuperátorokban a G4 szénszűrőkre cserélhetők a szabványos M5 szűrők.
A szénszálas szűrők feladata, hogy csökkentsék a szagokat, szénhidrogéneket és szerves vegyületeket az épületen kívülről származó szennyezett levegőből. A szénszűrők elsősorban a fűtési időszakban használandók. Ajánlott azon felhasználóknak, akiknek közelében szilárd tüzelőanyaggal működő kazánok vannak. A szénszűrők alkalmazása ideális megoldás a szagok és szennyeződések belépésének megakadályozására.

Intelligens megoldások
A Wanas szellőzőgépek elsődlegesen családi házak szabályzott légcseréléséhez lettek kifejlesztve, 250-350-550 m3/h illetve nagyobb 800-900 m3/h maximális légszállítással.
A szellőzőgépeket a kezdetektől intelligens érintőképernyős szabályzóval kínáljuk, amelyet vezetékesen a lakótérbe helyezve kényelmesen irányítható a rendszer.

Beállítható heti időprogram, a fagymentesítés módjai, vezérli az opcionális talaj-hőcserélőt és a fűtő/hűtő hőcserélő egységet is, amelyre kazánt vagy hűtőegységet csatlakoztatva temperálhatjuk a bejövő levegőt.
A rendszert távolról, mobil eszközökkel is lehet szabályozni (opcionális modul)

Egyszerű telepítés
A szellőzőgépek rendelhetők felső és oldalsó csonkozással – akár vegyesen is – ezzel megkönnyítve a beszerelést (350 és 550)

Előszerelt, kész egység készült a talajhő hasznosításra is, amely télen a bejövő levegőt melegíti fagypont felé vagy a nyári meleg levegő hűti le. Az opcionális utófűtő/utóhűtő egység kazánra vagy folyadékhűtőre/hőszivattyúra kötve temperálja a helyiségekbe juttatott levegő hőmérsékletét.

Energiahatékonyság
A WANAS rekuperátorok a német EBM-Papst legújabb generációjú energiatakarékos ventilátorokkal működnek, a legmagasabb hatékonyság és legcsendesebb üzem érdekében.

A Wanas szellőzőgépek német Klingenburg gyártmányú ALUMINIUM kereszt-ellenáramú hőcserélője nagyobb méretű, mint a rekuperátorokban általánosan használatosak, így nagyobb hatékonyság érhető el a szellőztető egység teljes üzemideje alatt.
Az alumínium hőcserélő nemcsak jó hővezető, de robusztus, tartós, kiválóan tisztítható, kevésbé koszolódik, mint az általános műanyag/papír hőcserélők.

Az alkalmazott technikai és kivitelezési megoldások a WANAS rekuperátorokban minimálisra csökkentették az áramfogyasztást. Például, 100 m3/h-s levegőcsere biztosításához a szellőzőgép csupán 17 W-ot fogyaszt. Ezzel az energiafogyasztással a havi üzemeltetési költség kevesebb, mint 500 Ft.
A WANAS rekuperátor vezérlő heti programozása lehetővé teszi a pontos beállításokat, biztosítva a szükséges légcsere mennyiségét minden időszakban, a legnagyobb hatékonyság érdekében, pld. ha senki sincs otthon, nem szükséges a sok levegő. A heti időprogramozás lehetősége az alacsonyabb villamos energia fogyasztásához szintén hozzájárul. További előny, hogy a “HOLIDAY” funkció engedélyezésével programozhatja az ünnepi időszakokat, amikor a központ folyamatosan működik minimális fogyasztás mellett.
A WANAS rekuperátor nyári “bypass” csappantyúval rendelkezik, így nyáron a hűvösebb éjszakai levegő a hőcserélő kikerülésével közvetlen a lakótérbe jut, felmelegedés nélkül.
A vezérlőpanelünkben alkalmazott energiatakarékos megoldásokon túlmenően meg kell említeni, hogy OLCSÓ CSERE SZŰRŐK állnak az üzemeltető rendelkezésre, így az alacsony működési költségek mellett a karbantartási költségek is kedvezőbbek.


© Copyright 2022 It Szellő - All Rights Reserved

Made with ‌

HTML Code Generator